Ŝablono:Elastaj moduloj

El Vikipedio, la libera enciklopedio
Saltu al: navigado, serĉo


Izotropa prema modulo KModulo de Young EUnua parametro de Lamé λTonda elasta modulo GRilatumo de Poisson νP-onda modulo M
Konvertaj formuloj
(propraĵoj de izotropa materialo estas plene difinitaj per iuj du el la valoroj, la aliaj povas esti kalkulitaj)
(λ, G) (E, G) (K, λ) (K, G) (λ, ν) (G, ν) (E, ν) (K, ν) (K, E) (M, G)
K= \lambda+\tfrac{2G}{3} \tfrac{EG}{3(3G-E)} \lambda\tfrac{1+\nu}{3\nu} \tfrac{2G(1+\nu)}{3(1-2\nu)} \tfrac{E}{3(1-2\nu)} M-\tfrac{4G}{3}
E= G\tfrac{3\lambda + 2G}{\lambda + G} 9K\tfrac{K-\lambda}{3K-\lambda} \tfrac{9KG}{3K+G} \tfrac{\lambda(1+\nu)(1-2\nu)}{\nu} 2G(1+\nu)\, 3K(1-2\nu)\, G\tfrac{3M-4G}{M-G}
λ= G\tfrac{E-2G}{3G-E} K-\tfrac{2G}{3} \tfrac{2 G \nu}{1-2\nu} \tfrac{E\nu}{(1+\nu)(1-2\nu)} \tfrac{3K\nu}{1+\nu} \tfrac{3K(3K-E)}{9K-E} M - 2G\,
G= 3\tfrac{K-\lambda}{2} \lambda\tfrac{1-2\nu}{2\nu} \tfrac{E}{2(1+\nu)} 3K\tfrac{1-2\nu}{2(1+\nu)} \tfrac{3KE}{9K-E}
ν= \tfrac{\lambda}{2(\lambda + G)} \tfrac{E}{2G}-1 \tfrac{\lambda}{3K-\lambda} \tfrac{3K-2G}{2(3K+G)} \tfrac{3K-E}{6K} \tfrac{M - 2G}{2M - 2G}
M= \lambda+2G\, G\tfrac{4G-E}{3G-E} 3K-2\lambda\, K+\tfrac{4G}{3} \lambda \tfrac{1-\nu}{\nu} G\tfrac{2-2\nu}{1-2\nu} E\tfrac{1-\nu}{(1+\nu)(1-2\nu)} 3K\tfrac{1-\nu}{1+\nu} 3K\tfrac{3K+E}{9K-E}