Cindy Crawford

From Vikipedio
Jump to navigation Jump to search
Cindy Crawford
Cindy Crawford in London.jpg
Persona informo
Naskiĝo 20-an de februaro 1966 (1966-02-20) (53-jara)
en DeKalb
Lingvoj angla lingvo
Ŝtataneco Usono
Alma mater DeKalb High School • Nordokcidenta Universitato
Familio
Edz(in)o Rande Gerber • Richard Gere
Infano Kaia Gerber
Okupo
Okupo aktoromanekeno • televida aktoro • supermodelo • filmaktoro
TTT
Retejo http://www.cindy.com
Information icon.svg
vdr

Cynthia Ann Crawford (* 20-a de februaro en 1966 en DeKalb, Illinois, Usono) estas usona fotomodelo kaj aktorino.

Ŝi fondis kun aliaj pintaj modeloj de sia generacio (Claudia Schiffer, Kate Moss, Naomi Campbell, Elle Macpherson kaj Christy Turlington) la Fashion-Café-n.

En 1998 ŝi edziniĝis al Rande Gerber, antaŭe ekde 1991 ĝis 1995 ŝi estis edzino de la aktoro Richard Gere.

En 1995 ŝi estis la plej bone pagita modelo surmonde kun lukro de 6,9 milionoj da dolaroj.

Filmografio[edit | edit source]

  • The Simian Line (2000)
  • 54 (1998)
  • Unzipped (1995)
  • Catwalk (1995)
  • Fair Game (1995)
  • Cindy Crawford: The Next Challenge (1993)
  • Beautopia (1998)
  • The Secret of my success (1987)