Kamboĝa kuirarto: Malsamoj inter versioj

Salti al navigilo Salti al serĉilo
3 824 bitokojn forigis ,  antaŭ 2 jaroj
Anstataŭigis paĝon per 'La '''Kamboĝa kuirarto''' havas fortan influon de la ĉina kaj hinda kuirarto, sed ankaŭ kiel nutraĵo por la plej fruaj loĝantoj de Sudorienta Azio. La kamboĝa pal...'
(Kreis novan paĝon kun "La '''Kamboĝa kuirarto''' havas fortan influon de la ĉina kaj hinda kuirarto, sed ankaŭ kiel nutraĵo por la plej fruaj loĝantoj de Sudorienta Azio. La kamboĝa palat...")
 
(Anstataŭigis paĝon per 'La '''Kamboĝa kuirarto''' havas fortan influon de la ĉina kaj hinda kuirarto, sed ankaŭ kiel nutraĵo por la plej fruaj loĝantoj de Sudorienta Azio. La kamboĝa pal...')
Etikedo: Anstataŭiginta
La '''Kamboĝa kuirarto''' havas fortan influon de la ĉina kaj hinda kuirarto, sed ankaŭ kiel nutraĵo por la plej fruaj loĝantoj de Sudorienta Azio. La kamboĝa palato estas malfermata por ĉio kio povas esti konsiderata kiel nutraĵo kaj tial multaj manĝaĵoj kiuj en la okcidento ne estas konsiderataj por la tablo estas por la kamboĝanoj parto de ilia dieto.
 
==Langustoj==
Hoewel niet zoveel als de eigen keuken van India zou kunnen zijn, heeft Khmer voedsel noodzakelijkerwijs dat element zonder welke de Cambodjaan alles eenvoudig zou weten. Hiervoor worden verschillende kruiden ( kurkuma , laos , enz.) En smaakstoffen gebruikt. Vroeger was de vissaus in het maken van bepaalde soepen zoals Kuy Teav (invloed van de Chinese keuken ).
 
¿Vegetariërs?
Veel buitenlanders die het land nog niet kennen, denken dat de duizendjarige invloed van hindoes en boeddhisme zou resulteren in een voornamelijk vegetarische bevolking, maar dat is het niet. Boeddhistische monniken zijn dat zeker, maar in Cambodja consumeren de inwoners normaal gesproken vlees: kip, eend, vis, rundvlees, slang, aap, zeevruchten en anderen. Terwijl puur Cambodjaans geen honden- en kattenvlees eet , doen die van Chinese, Vietnamese en Koreaanse afkomst dat wel.
 
Cooking method
De eerste invloed in Cambodja is te zien in de bereiding van bepaald voedsel door te koken in water, stomen of braden. Deze methoden zijn van toepassing op een breed scala aan voedingsmiddelen, variërend van carabao (waterbuffel), koe, kip en varkensvlees, tot schaaldieren, vis, weekdieren, enz.
 
Rice
Rijst ontbreekt nooit in de tabel, zoals in elk Aziatisch land, tot het punt dat het woord " rijst " ook een werkwoord is in de Khmer-taal . Als we een zin als "Heb je al gegeten ?" Letterlijk in het Spaans vertalen , dan moeten we iets zeggen als "Heb je al gegooid ?". Het gebruik van kleefrijst in Cambodja is gebruikelijk .
 
Traditional food
Khmer traditie beveelt eten zittend in een lotuspositie op een mat waar alle gerechten worden geplaatst. De familie zit rond en meestal gebruiken ze hun handen om te eten (hoewel de Chinese invloed ervoor zorgt dat veel mensen eetstokjes gebruiken en in de steden is het westerse bestek al populair geworden, vooral de lepel, die van nut is voor alle gerechten). Alle gerechten worden op de mat geplaatst en deze zijn gebruikelijk, dat wil zeggen, je moet nemen wat je eet van de middelste plaat. Normaal zijn de volgende gerechten aanwezig: soep, verschillende soorten groenten, een of twee soorten gebakken vlees, vis (die nooit door vlees wordt verplaatst), rijst (eenvoudig, zonder zout, het wordt begrepen omdat de rest pittig is).
 
 
Net als in Azië eet Khmer vaak met de hand en zittend in de lotushouding
 
-Typische drankjes uit Cambodja-
 
De typische Cambodjaanse drank is watermeloen sorbet met perzik met een snufje basilicum.
 
Fruits
Als een tropisch land is Cambodja , evenals de andere landen van Zuidoost-Azië , een echte kracht in exotisch fruit. Velen van hen zijn niet bekend in het Westen, zoals de Durian , die in principe een slechte geur heeft voor degenen die het niet hebben geprobeerd, maar het wordt een waar genot tijdens het eten.
 
Food frequentie
Cambodjanen ontbijten niet goed , vooral degenen die op het platteland wonen. Als ze opstaan ​​drinken ze water en stokbrood (vanwege Franse invloed). De lunch is bijna altijd tussen 10 en 11.30 uur in de ochtend. Het diner is om vijf uur 's middags. Dat wil zeggen, het zijn twee hoofdmaaltijden. Het is gebruikelijk dat een gast bier wordt aangeboden en tijdens de maaltijd maken ze eindeloze toast en vullen het glas elke keer als het klaar is.
 
Hygiene
Uit een land dat nog steeds in de naoorlogse periode leeft, kunnen geen grote hygiënetests worden verwacht. De restaurants op de wegen zijn geen uitzondering en rondom hen zie je insecten, vuilnisbelten en andere dingen. Maar het is niet overal en je kunt altijd een schone plek in Cambodja vinden.
 
Wat Cambodjanen niet eten
De Italiaanse pasta , de hamburger en avocado / avocado worden niet door de Cambodjaanse bevolking platen, in wezen de landelijke gebieden aanvaard.
 
Externe links
Artikel over de Cambodjaanse gastronomie
46 792

redaktoj

Navigada menuo