Vikipedio:Erről a lapról

El Vikipedio, la libera enciklopedio

A Wikipédiának (Vikipedio) ez a része eszperantóul van. Az eszperantó nyelvről magyarul az Eszperantó nyelv szócikk alatt olvashatsz. Számos bevezető és eszperantó-tanfolyam áll rendelkezésedre az interneten, némelyikük ingyen.

Általános ismertetők


Webes tanfolyamok, oktatóprogramok


Online és letölthető szótárak


További információk a weben


Ajánlott könyvek az önálló tanuláshoz
  • Horváth József: 30 nap alatt eszperantóul (1979) – elérhető Budapesten az Országos Idegennyelvű Könyvtárban és a Szabó Ervin Könyvtár számos fiókjában;
  • Sikeresen az eszperantó nyelvvizsgáig (2005) – tankönyv, munkafüzet és hanganyag CD tanfolyamok és magántanulók részére. Beszerezhető a könyvesboltokban, az eszperantó egyesületeknél és a legtöbb könyvárban is.


Magyar és más nyelvű Wikipédiák


Megjegyzés a nevek írásával kapcsolatban

A magyar anyanyelvűeknek feltűnhet, hogy a személyek családneve nagybetűvel szerepel az adott személyről szóló cikk elején. Ez nem hiba, hanem pótlólagos információ. A cikkek címében és szövegében a nemzetközi névsorrend érvényesül, de a cikkek első sorában rendszerint az eredeti nyelvű sorrendben is megtalálható a név. A kétféle sorrend bizonyos nyelveknél eltér:

  • a magyar, kínai és japán nevekben például elöl áll a vezetéknév: Kossuth Lajos a cikk címében Lajos Kossuth, elején KOSSUTH Lajos formában szerepel, a kínai Ĉeng He név pedig a cikk első sorában ĈENG He alakban;
  • míg az angol, német, olasz, francia, spanyol stb. nevekben hátul: Chuck Smith (a cikk első sorában Chuck SMITH).


Pri ĉi tiu paĝo - Erről a lapról

This page in other languages / Más nyelveken :

redaktu