Philip Pullman

El Vikipedio, la libera enciklopedio
Saltu al: navigado, serĉo

Philip Pullman (naskiĝis la 19-an de oktobro 1946 en Norwich, Anglio), estas angla verkisto, kiu sian infanaĝon plenigis en Rodezio (hodiaŭ Zimbabvo), Aŭstralio, Londono kaj Kimrio.

Pullman studis anglistikon ĉe Exeter College en Oksforda Universitato kaj pli poste iĝis instruisto en mezlernejo, poste literatura docento ĉe Westminster College en Oksfordo, kie li vivas eĉ hodiaŭ.

Li iĝis konata pro sia trilogio His Dark Materials, kies titolon li prenis el Paradise Lost de John Milton.

Verkoj[redakti | redakti fonton]

nekompleta bibliografio:

Galatea (1976)
Ancient Civilisations (1978)
The White Mercedes/ The Butterfly Tattoo (1981)
Count Karlstein/ The Ride of the Demon Huntsman (1982)
The Ruby in the Smoke (1985)
The Shadow in the North/ The Shadow in the Plate (1986)
How to be Cool (1987)
The Tiger in the Well (1990)
The Broken Bridge (1990)
The Tin Princess (1994)
The Golden Compass / Northern Lights- HDM I (1995)
The Firework Maker's Daughter (1995)
Clockwork/ All Wound Up (1996)
The Subtle Knife- HDM II (1997)
Detective Stories (1998)
A Story of Bravery and Evil (1998)
Count Karlstein (1998)
I Was A Rat (1999)
The Amber Spyglass- HDM III (2000)
Lyra's Oxford- HDM (2003) Lyras Oxford (2004)
The Scarecrow and his Servant (2004)

Eksteraj ligiloj[redakti | redakti fonton]